NÉRI SZENT FÜLÖP EMLÉKNAPJA
 
Néri Szent Fülöp (1515-1595.) itáliai pap, tanító. Firenzében, jogász családba született, édesanyját korán elveszítette. Rómában szembesült a városban tapasztalható nyomorral, ennek hatására 1536-ban tanulmányait megszakítva csatlakozott Loyolai Szent Ignáchoz a szegények segítésében és ápolásában. Életét innentől kezdve az utcai aposkolkodás töltötte ki, de a jezsuita rendbe nem lépett be, és pappá is csak tizenöt évvel később, 1551-ben szentelték. Megalapította a világi papokat közösségbe formáló Oratóriumot, amely hamarosan Róma lelki életének középpontjává nőtte ki magát. A nép körében különös népszerűségre tett szert vidámsága és humora miatt, amellyel még a legnagyobb nyomorban is mindig meg tudta nevettetni a szenvedőket. Verseket, dalokat is írt, és többször bohócruhában szórakoztatta a szegényeket. Idősen, betegen is minden idejét a nép körében töltötte, még utolsó napján is misézett és gyóntatott. A hívek már életében szentként tisztelték, a pápa pedig halála után mindössze 27 évvel szentté avatta.

'Istenünk, te mindenkor az életszentség dicsőségével tünteted ki hűséges szolgáidat. Gyújtsd lángra bennünk is a Szentlélek tüzét, amely Néri Szent Fülöp szívét oly csodálatosan áthatotta. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.' Amen.
 
'Istenünk, ki hűséges szolgáidat szentjeid közé fölmagasztalod, kérünk, add, hogy a Szentlélek minket is gyújtson lángra a szeretetnek azzal a tüzével, amely Néri Szent Fülöp szívét oly csodálatosan izzóvá tette!' Amen.
 
 NÉRI SZENT FÜLÖP IMÁJA

Ó, Uram, nem merem már ígérni,
hogy megjobbítom  életemet!
Ha Te nem segítesz, csak rosszat tudok tenni.
Ha nem segítesz, még szeretni sem tudlak.

Magamban semmit sem bízom, Jézusom.
 Bizalmatlan vagyok önmagam iránt,
benned azonban bízom! Uram, Jézus Krisztus,
ha Te nem  segítesz, sohasem leszek képes jót tenni!
Ha Te nem segítesz, elvesztem.

Jézus, légy az  én Jézusom, ez  számomra az  üdvösség! 
Add, hogy ne félelemből ragaszkodjak hozzád, hanem szeretetből!
Nem akarok mást tenni, mint a  te akaratodat.
 Szentháromság egy Isten, könyörülj rajtam! Amen.

 'Akinek kevés ideje van az imádságra, törekedjék legalább arra, 
hogy sokszor egy-egy pillanatra Istenhez emelje szívét.'
 
Forrás ~ Internet