IMA SZÜLETENDŐ GYERMEKÉRT
 
Urunk Jézus, Te, aki hűségesen meglátogatod és jelenléteddel elárasztod az egyházat és az emberi történelmet, aki Tested és Véred csodálatos Szentsége által részesítesz bennünket isteni életedben és megízlelteted velünk az örök élet örömét, imádunk és áldunk Téged.

Leborulva előtted, aki a közöttünk valóban jelenlévő élet forrása vagy, könyörgünk hozzád:
 Ébreszd fel bennünk újra a tiszteletet minden születendő emberi élet iránt, tégy képessé minket arra, hogy az anya méhének gyümölcsében megpillantsuk a Teremtő csodálatos művét, tedd készségessé szívünket, hogy nagylelkűen befogadjunk minden gyermeket, aki kopogtat az élet ajtaján.

Áldd meg a családokat, szenteld meg a házaspárokat, tedd termékennyé szeretetüket. 
Kísérd el Szentlelked világosságával a törvényhozó testületek döntéseit, hogy a népek és nemzetek elismerjék és tiszteljék az élet, minden emberi élet szent mivoltát.
Vezesd a tudósok és orvosok munkáját, hogy a haladás járuljon hozzá a személy átfogó fejlődéséhez és senki ne szenvedjen elnyomást, igazságtalanságot.

Amen.

IMA GYERMEK SZÜLETÉSÉÉRT

Drága Urunk, azért jövünk eléd, hogy kérjünk, a házasságunkat áldd meg gyermekekkel.
Kérjük, hogy add meg nekünk ezt a kiváltságot, hogy együttműködhessünk Veled a teremtés titkában.
Hódolattal és szeretettel, Uram, egyesítjük szívünket, lelkünket és testünket, és reméljük, ebben az anyaméhben egy gyermek növekedhet, akit szerethetünk, gondozhatunk és dédelgethetünk.
Drága Urunk, készek vagyunk válaszolni a szülővé válás kihívására.
Előre tekintünk a feladatokra és az örömökre, és bár sokszor túlterhel minket a roppant felelősség, de biztosak vagyunk abban, hogy segítségeddel és vezetéseddel sikerül életet adnunk és a tudás és szeretet bőségét adjuk ehhez a különös kis titokhoz.
Segíts, Urunk a teremtés titkához és az életet hozó szerelemhez. 
Amen.


IMA A SZÜLETENDŐ GYERMEKÉRT

Uram, akitől minden élet származik, megengedted, hogy az élet elindításában társaid lehettünk. Megáldottad szerelmünket, testünkből származó gyermekünknek lelket adtál.
Engedd, hogy anyja szíve alatt , tőle kapva fejlődéséhez minden szükségeset, átélje a hit és hála érzéseit is, miközben mi érette könyörgünk.
Ne érje őt anyja méhében sem testi bántalom, sem anyjának szomorúsága ne bántsa őt. Szerencsésen lássa meg a napvilágot a Te oltalmad alatt. A Tied ő, sokkal inkább, mint a miénk. Szülessék nemcsak erre a világra, hanem az örök életre is.
Engedd, hogy a Hozzád vezető úton jó barátokra leljen, a jót megismerje, a gonoszság meg ne rontsa szívét.
Segíts bennünket, hogy iránta érzett szeretetünkben és gondoskodásunkban, a Te atyai jóságodat ismerje meg, életünkből tanuljon jó példát. Tudod mennyire esendők, botladozók vagyunk, mennyei ajándékoddal tégy jó keresztény szülőkké bennünket. Amen

Adj találékony szeretetet a köztisztviselőknek és gazdasági szakértőknek, hogy teremtsenek megfelelő feltételeket a fiatal családok számára az új élet örömteli befogadására. Vigasztald meg azokat a házaspárokat, amelyek azért szenvednek, mert nem lehet gyermekük. Gondoskodj róluk jóságoddal.

Nevelj mindenkit arra: viseljék gondját az árva és sorsukra hagyott gyermekeknek, hogy megtapasztalhassák szereteted melegségét, isteni szíved vigaszát.

Mélyen hívő Édesanyáddal, Máriával együtt, akinek ölében magadra vetted emberi természetünket, Tőled, egyetlen igaz Jónktól és Üdvözítőnktől várjuk az erőt, hogy szeressük és szolgáljuk az életet, miközben várjuk, hogy mindig Benned és a Boldogságos Szentháromság szeretetközösségében élhessünk, Amen.

Teréz anya ~ Egy születendő gyermekért

Mária, Anyánk,
számodra nem ismeretlen az öröm,
a boldogság és a bizonytalanság,
amely egy anya szívét eltölti
gyermeke születését várva.

Áldd meg a szülőket, és áldd meg ezt a gyermeket,
tűnjön bár mégoly parányi, jelentéktelen lénynek is.

Teremts neki békés, boldog életet,
szeretettel és örömmel teljeset.
Oltalmazd ezt a parányi életet
minden erőddel és figyelmeddel.

Mária, boldogságos Szűzanya,
virrassz-e formálódó emberke fölött,
hogy anyja méhében lüktető, piciny szívét
ne érje semmi bántódás születése előtt,
hogy teljesíthesse küldetését e világon,
amellyel Atyánk nagylelkűen megajándékozta.

Ámen.