SZÜLŐK IMÁJA

Ó, Mennyei Atyám, tégy engem jobb szülővé!
Segíts, hogy értsem a gyerekeimet, türelmesen hallgassam a mondandójukat, és szeretettel válaszoljak minden kérdésükre. Óvjál engem attól, hogy félbeszakítsam őket vagy oktalanul ellentmondjak nekik. Ne engedd, hogy nevessek a hibáikon vagy megszégyenítsem őket, ha nem tetszik, amit csinálnak. 
Soha ne büntessem őket a saját önző indítékaim miatt, 
vagy azért, hogy a hatalmamat fitogtassam.
Soha ne vigyem őket a hazugság vagy a lopás kísértésébe. 
Mindig irányíts, hogy minden szavammal és tettemmel azt mutassam, hogy a becsület boldogságot ad.                                    
Kérlek, gyógyíts ki az indulatokból. S amikor nem tudok higgadt lenni, segíts, ó Uram, inkább csöndben maradni. Hagy legyek mindig tudatában annak, hogy ők gyerekek, tehát nem várhatok tőlük felnőttes nézeteket.  Add, hogy ne vegyem el tőlük azt a lehetőséget, hogy önmaguk érdekében ők döntsenek. 
Ajándékozz nekem bölcsességet,  hogy az összes értelmes kérésüket teljesítsem, s bátorságot, hogy megtagadjam tőlük azokat a kívánságokat, amelyek árthatnak nekik. 
Tégy engem igazságossá, igazzá és béketűrővé!  
 Ó, Uram, add, hogy a gyerekeim becsüljenek és szeressenek!
 Amen   
 
 IMA A CSALÁDOKÉRT

Urunk Jézusunk, aki magad is családban születtél és éltél, hozzád fordulunk a családokért.
Mutasd meg az igazi családi boldogságra vezető utat a fiataloknak, akik arra készülnek, hogy a te tanításod, a Te szándékod, a Te akaratod szerint éljék le az életüket egymással és veled!
Segítsd az édesanyákat és a feleségeket, hogy édesanyád, Mária példáját kövessék az áldozatokat vállaló szeretet mindennapi megélésében!
Segítsd az édesapákat és a férjeket, hogy védőszentjüknek és példaképüknek tekintsék Szent Józsefet, aki szeretettel és hűséggel gondoskodott családjáról.
Te engedelmeskedtél a mennyei Atyának és földi szüleidnek is. 
Tanítsd engedelmességre a gyermekeket szüleik iránt!
Add, hogy minél több szent család legyen!
 Ámen  

SZÜLŐK IMÁJA ROSSZ ÚTRA TÉRT GYERMEKÜKÉRT

Jézus, emberek megváltója, aki az elhagyott anyának visszaadtad egyetlen gyermekét, s aki a tékozló fiú képében oly szelíd kegyességgel fogadtad az eltévelyedett gyermeket, méltóztassál visszahívni és visszavezetni az enyémet is, akit a szenvedélyei elragadtak tőled, tőlem és kötelességeitől.

Ó, Istenem! Esedezve kérlek, nyisd fel szemét,
intsd meg szívét, tépd szét kötelékeit.

Önts belé bátorságot, hogy visszatérjen a családi élet tiszta örömébe, hogy második Szent Ágostonként keressen újra Téged, és mint bűnbánó Magdolna, átölelje szent lábadat!
Mert az irgalom, a könyörület és az emberszeretet Istene vagy,
és Téged dicsőítünk kezdet nélküli Atyáddal, legszentebb, jóságos és elevenítő Lelkeddel együtt, 
most és mindenkor és örökkön-örökké.
 Ámen