Szülők keresztúti imádsága


Pilátus halálra ítéli Jézust

Őszinte szeretettel vágytunk arra, hogy szülők lehessünk, és ma is hálás szívvel mondunk köszönetet Istenünk, hogy ránk bíztad gyermekünk, gyermekeink felnevelését. Segíts minket, hogy családunk a békesség otthona legyen.


Jézus először esik el a kereszttel

Már megszületése előtt csodálatos szeretet kötött hozzá minket, de bennünk élt a féltés és aggodalom is - ez a különleges szeretet tett minket más emberekké, az Isten szeretetéhez hasonlóvá.


Jézus szent Anyjával találkozik

A Szentcsalád őszinte szeretete minden mai család példaképe is. Segíts meg minket, hogy a mindennapok forgatagában olyan szülők tudjunk maradni, akikben gyermekeik mindig megbízhatnak.


Cirenei Simon segít Jézusnak

Simon önzetlenül segített Jézusnak a kereszt hordozásában. Gyermekeink születésével erre az önzetlen szeretetre tanítottál meg minket Istenünk. Add, hogy mindig önzetlenek maradjunk a szülői szeretetben.


Veronika kendőt nyújt Jézusnak

Veronika együttérzett Jézussal. Add meg nekünk Istenünk, hogy mindig megértsük gyermekeinket, együtt örüljünk velük és bajban is együtt tudjak érezni velük.


Jézus másodszor esik el a kereszttel

Gyermekeink nem mindig olyanok, amilyennek szeretnénk őket látni, van amikor egészen mást akarnak, mint amit mi elképzeltünk. Add meg nekünk Istenünk azt a képességet, hogy elfogadjuk őket olyannak, amilyennek Te magad teremtetted, és engedjük őket azon az úton, amelyen Te vezeted őket.


Jézus vigasztalja a siránkozó asszonyokat

Tedd Jézus szülői szívünket olyan nyitottá, hogy mindig képesek legyünk gyermekeink problémáit felismerni, átlátni, megérteni, és adj nekünk olyan bölcsességet, hogy jó tanácsadóik, vagy ha kell  vigaszuk lehessünk.


Jézus harmadszor esik el a kereszttel

A szeretet felelősség nélkül nem igazi szeretet. Légy mellettünk, hogy a gyermekeink iránti felelősséget sohase veszítsük el, mindig érezzük, hogy az Isten bízta ránk őket, és felelősséggel tartozunk értük


Jézust megfosztják ruháitól

Gyermekeink érdekében néha harcolnunk, néha hallgatnunk és megalázkodnunk kell. Mutasd meg Istenünk, hogy az ő érdekükben, mikor melyik a helyes. Állj mellettünk, hogy mindennapi életük és kéréseik felett helyes döntés alapján válaszoljunk igent, vagy ha szükséges nemet.


Jézust a keresztre szegezik

A szeretet akkor ér valamit, ha azt ki tudjuk mutatni a másik felé. Tarts meg minket azon az úton, hogy szeretetünket őszintén tudjuk kimutatni gyermekeink felé, és ezt ne váltsuk fel holmi pótló ajándékokkal.


Jézus meghal a kereszten

Jézus keresztje a végtelen isteni szeret jele. A gyerekekben isteni szeretet, nyitottság, őszinteség és ragaszkodás él. Szeretetük a végtelenül szerető Istenhez a legközelebb áll. Add meg nekünk Istenünk azt a tőled kapható ajándékot, hogy szeretetüket képesek legyünk befogadni.


Jézus testét leveszik a keresztről, és fájdalmas Anyja ölébe fektetik

Szűz Anya, te tudod mi a szülői szeretet öröme, és fájdalma. Mint Égi édesanyánk állj mellettünk, hogy gyermekeink mindig a legfontosabbak maradjak a számunkra. Mindig elég időt tudjunk fordítani rájuk, ne válaszoljunk nekik csupán félszavakkal, ne figyeljünk rájuk félfüllel, elég türelemmel legyünk feléjük. Mindig érezzék, hogy ők számunkra a legfontosabbak.


Jézus testét sírba helyezik

Jézus a sírban fekszik, de lelke él, és a feltámadás vár rá. Segíts nekünk gondjaink közepette sose felejtsük el, hogy van kiút, van feltámadás, és tölts el minket azzal az erővel, hogy gyermekeink szüleiként minden reggel megújult lélekkel indulhatunk utunkra. Adj nekünk lelki- és fizikai erőt, hogy gondoskodni tudjunk róluk.


Jézus feltámad

Jézus feltámadt, és ezzel új értelmet adott  emberi életünknek – az örök élet felé vezető élet értelmét. Járja át szülői szívünket az isteni szeretet, hogy gyermekeinket Istenszerető, becsületes, igazságért küzdő, emberekké tudjuk nevelni.


Jézus mennybemenetele előtt így búcsúzott el tanítványaitól: “Veletek vagyok minden nap a világ végezetéig.” – segíts meg minket, hogy Jézus szavait életünk példájával tudjuk gyermekeinknek megtanítani, és akkor szülői szívünk megnyugszik, mert tudjuk, hogy Te majd vigyáz rájuk.