CSALÁDFELAJÁNLÁS MÁRIA SZEPLŐTELEN SZÍVÉNEK

Ó Mária, Isten Anyja és a mi Anyánk, íme összegyűlt családunk, hogy ma ünnepélyesen Neked szentelje magát. Uralkodj a mi házunkon, légy köztünk Szeplőtelen Szíved képében, anyai oltalmaddal az öröm és a fájdalom napjaiban és lelkületeddel, mely minden családi erény mintaképe.

Add, hogy ebben a családban, akárcsak Názáretben, a rend, a tekintélytisztelet, az engedelmesség uralkodjék, hogy szokásaiban, társadalmi életében megtartsa Isten törvényeit, hogy a család minden tagja nagylelkűen és hűségesen teljesítse kötelességét.

Add, hogy szeretetből mindegyikünk feláldozza saját ízlését és kényelmét, hogy jámbor keresztény életet éljünk, közösen gyakoroljuk vallásunkat és megtartsuk az Egyház törvényeit.

A Te szűzi Szívedből, minden kegyelem közvetítőjéből áradjon reánk az a természetfölötti élet, mely egyedül ízlelteti meg velünk a békét itt a földön és egyesít mindnyájunkat a mennyben. Egyesítjük imánkat a te anyai Szíved imájával, mely szüntelenül száll Szent Fiadhoz, Jézus Krisztushoz.

Felajánljuk hát magunkat Szeplőtelen Szívednek és meg ígérjük, hogy ez a család sohasem fog megbántani Téged, sőt inkább engesztelni akar mások bűneiért és mindenkor hűséges marad becsületbeli kötelességéhez.

Kérünk, vedd birtokodba teljesen ezt a családot, legyen az a Te Szívednek és Jézus Szívének kis birodalma. Amen.
 
Forrás ~ Internet