CSALÁDFELAJÁNLÁS JÉZUS SZENTSÉGES SZÍVÉNEK
 
Jézus Szentséges Szíve! Amikor tiszteljük végtelen szeretetedet, irántunk való jóságodat, akkor mélységes hála tölt el bennünket és viszont szeretetre ösztönöz. Eleget szeretnénk tenni annak a felszólításnak, melyet Alacoque Szent Margiton keresztül mindnyájunkhoz intéztél, hogy megvalósítsuk szeretetedet családjainkban, ezért felajánljuk neked magunkat.

A Boldogságos Szűzanya és Szent József pártfogását is kérjük ehhez. Legyen a mi családunk is, mint a názáreti Szent Család a hit, a szeretet, az ima, a becsületesség, a munka, a rend, az egyetértés és a béke otthona! Neked ajánljuk, Jézusunk, családi életünk minden megpróbáltatását, minden örömét, minden eseményét.

Bizalommal kérünk, áraszd áldásodat a család minden tagjára: az ittlévőkre, a távollévőkre és az elhunytakra! Mindnyájukat visszavonhatatlanul a te Szentséges szíved oltalmába ajánljuk. Te irányítsd cselekedeteinket és légy minden ügyünk állandó védője!

Imánkba foglaljuk a világ összes családját, és mindannyiuk számára kérjük a te Szent Szíved pártfogását! Tartsd meg egységben és hűségben a házastársakat! Védelmezd a gyermeküket váró édesanyákat és születendő gyermekeiket!

Oltalmazd a kisgyermekek első lépteit, az iskolás gyermekeket, az egész ifjúságot! Légy a betegek ereje, az idős, elhagyatott emberek támasza, az özvegyek gondviselője, az árvák atyja! Őrködjél minden családban a betegek és a haldoklók mellett!

Könyörgünk, légy velünk halálunk óráján! Légy oltalmazónk, menedékünk és végső megnyugvásunk! Engedd, hogy mennyei otthonodban mindegyikünk megtalálja az egész családot és örökre együtt legyünk a te Szentséges Szívedben! Amen.
 
Megváltó Jézusunk!
Megnyitott szívedben keresünk menedéket,
Amikor most hozzád fordulva arra kérünk:
Fogadd gondviselő szeretetedbe családjainkat!

Bocsásd meg vétkeinket
És engesztelésül fogadd el
Szívből fakadó bánatunkat
Mindazokért a sérelmekért,
Amelyekkel isteni szívedet 
megszomorítottuk!

Íme most önként 
és mindörökre felajánljuk neked
Közösségünk minden családját,
És pártfogásodra bízzuk eljövendő életünket.
Védd, és oltalmazd ezeket a felajánlott életeket
A gonoszság cselvetéseitől.

Őrizd meg beléd vetett hitünk tisztaságát,
És tartsd meg családi közösségünket
Titokzatos testednek, az egyháznak
Életerős tagjaként életünk végéig,
Hogy a megígért örök életben
Mindörökké dicsérhessünk
 és áldhassunk. Amen.
 
Forrás ~ Internet