A MAI IMASZÁNDÉKUNK SZERINT A NAGYSZÜLŐK ELŐTT TISZTELGÜNK​.​ HÁLÁS SZÍVVEL ÁLDJUK A SZERETETÜKET! Amen.

'Istenünk, ki Szent Joachimot és Szent Anna asszonyt arra választottad, hogy tőlük szülessék Egyszülött Fiad édesanyja, az ő közbenjárásukra kérünk, add meg, hogy elnyerhessük az üdvösséget, melyet minden nép számára ígértél.' Amen.

Szent Anna és Szent Joachim! Nagyszülők védőszentjei!
Könyörögjetek érettünk, gyermekeinkért és a családjainkért! Amen.

NAGYSZÜLŐK IMÁJA ~ SZENT ANNA PÁRTFOGÁSÁBA AJÁNLÁS

Szent Anna legédesebb anya és nagymama, te légy gyermekeink és unokáink pártfogója! Rád bízzuk, anyai szeretetednek adjuk át őket. Járd ki számukra mindazt, ami itt a földön szükséges nekik, és lelkük javát szolgálja.

Esdj ki mindnyájunknak szívbéli szeretetet Isten és embertársaink iránt és óvd meg őket a bűntől, őrizd meg tisztának valamennyiüket! Ne engedd, hogy rossz példát mutassanak másoknak és bennünket is óvj meg attól, hogy mi mutassunk rossz példát nekik!

Esdekeld ki, hogy gyermekeink Isten és felebarátaik szeretetében neveljék unokáinkat, és állj mellettük, hogy velük együtt ők is elnyerhessék majd az örök üdvösséget. Amen.

IMÁDSÁG A NAGYSZÜLŐKÉRT

Úr Jézus, aki Szent Joachim és Szent Anna lánya, Szűz Mária által születtél e világra, tekints szeretettel a nagyszülőkre! Oltalmazd meg őket! Add, hogy családjaikban a hit szilárd oszlopai legyenek, őrei a nemes gondolatoknak, őrzői a vallási hagyományoknak! Tedd őket bölcs és bátor tanítókká, hogy átadják az eljövendő nemzedékeknek emberi és lelki tapasztalatuk gyümölcseit! Úr Jézus, segítsd a családokat és a társadalmat, hogy megbecsüljék a nagyszülők jelenlétét és szerepét! Soha ne feledkezzenek el róluk és ne zárják ki őket, hanem mindig tiszteletben és szeretetben legyen részük! Amen.

XVI. Benedek pápa imádsága

NAGYSZÜLŐK IMÁDSÁGA

Uram, amikor életadóvá tettél, kezünkbe adtad gyermekeink életét, megörvendeztettél kedvességükkel, szenvedéssel tisztítottad szívünket. Amikor értük, miattuk aggódtunk, azt hittük, hogy ennél már nincs is nagyobb öröm az életben. Hálát adtunk Neked, amikor kezedből elfogadott gyermekeinket neked visszaadhattuk a szentségek vételekor.

A Te segítségeddel juttattuk el őket a felnőttkor kezdetére. Nyugtalan szívvel bocsátottuk útjára, amikor apját-anyát elhagyva élete társát megkereste, és színed előtt örök hűséget esküdött neki. Öröm és fájdalom keveredett boldogságunkba. Mégis, csak most érezzük, hogy milyen nagy boldogságot és jutalmat tartogattál számunkra: unokánkat.

Vér a vérünkből, hús a húsunkból, lélek a te Lelkedből engedd, hogy javára legyen szeretetünk és sohasem ártalmára. Mindig azt tegyük, ami jó és hasznos számára. Engedd, hogy minden áldozatot örömmel vállaljunk érdekében. A mi szánkról lesse el szent nevedet és az imádság szavait. Köszönjük, hogy unokánkban új kedvet, reményt adtál, és a mennyország előízét éreztetted meg velünk. Amen.

NAGY​SZÜLŐ​ HÁLAIMÁJA

Isten,örök Atyám!
Köszönöm, hogy unokákat adtál nekem.
Engedd, hogy most ünnepélyesen
oltalmadba ajánljam őket Istenem!

Te tanítsd unokáimat igaz szeretetre.
Őrizd meg őket tisztaszívű jó embereknek.
Segíts, hogy Szent Fiadhoz Jézushoz hasonlóan
növekedjenek korban és bölcsességben

Előtted és az emberek előtt.
Kérlek tedd boldoggá Őket most és örökre.
Segítsd, hogy mindig választott gyermekeid legyenek.
Szent Fiad Jézus Krisztus által. Amen.

Forrás ~ Internet

KEGYES SZENT ANNA! ÁLDJ MEG ÉS VÉDELMEZZ MINDEN CSALÁDOT'

A családom az életem szíve. Az én kis Templomom. Szent Anna, oltalmazd családom tagjait minden testi és lelki veszéllyel szemben. Te férjed, Joachim és leányod, Mária jelenlétében éltél. Később üdvözölted vejedet, Szent Józsefet, és mindenek fölött szeretted Jézust, Megváltónkat. Hadd ihlesse a te családod a mi családunkat. Hadd maradjunk egységben mély kölcsönös szeretetben. Ha családunk törést szenvedne maradj számunkra a gyengédség Szentje, aki elvezet minket Istenhez. Szent Anna, te házastárs, anya és nagymama voltál; áldd meg családom minden tagját. Maradjunk hűek az Úrhoz. Hadd maradjunk készségesek más családok szüksége iránt. Védelmezz minden családot. Amen.

Szent Anna és Szent Joachim! Nagyszülők védőszentjei!
Könyörögjetek érettünk, gyermekeinkért és a családjainkért! Amen.

IMA SZENT ANNÁHOZ ÉS SZENT JOACHIMHOZ

Urunk, atyáink Istene, te Szent Joachimnak és Szent Annának megadtad azt a kegyelmet, hogy tőlük szülessék megtestesült Fiad édesanyja. Kettejük imájára add, hogy mi is eljussunk az üdvösségre, amelyet népednek megígértél. A mi Urunk Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Amen.

Forrás ~ Internet